Olcsó Google-mobilt ad ki a HTC

Vágólapra másolva!
Testreszabható, fiatalos androidos telefont jelentett be a HTC. A Tattoo névre hallgató készüléknek a külsejét és belsejét egyaránt személyre szabhatják majd a vásárlók. A készülék semmivel sem tud majd kevesebbet, mint a Hero, ám jóval kevesebbe fog kerülni a várakozások szerint.
Vágólapra másolva!

Az új androidos készüléken ugyanaz a csinos, ám korábbi tesztünk során rémesen lassúnak bizonyuló Sense felület fogja köszönteni a felhasználót, mint a nagy testvéren, a HTC Herón. A tulajdonosnak hét lapnyi felület áll a rendelkezésére, hogy ikonokkal, widgetekkel és a vezérlőpult egyes elemeivel pakolja tele őket. Az egyes oldalak között egyszerűen, ujját az érintőképernyőn végighúzva lapozhat.

A Heróval azonos operációs rendszer és felület azt is jelenti, hogy a mindentudó androidos mobilhoz hasonlóan a Tattoo-ban is egy helyre futnak össze a Facebook státuszüzenetek, az SMS-ek és az e-mailek. A címjegyzékbe nem csak telefonszámokat lehet bekötni, a Gmail fiókban tárolt ismerősök, a facebookos kontaktok is feltűnhetnek a listában. A közösségi oldalak és webes szolgáltatások integrációja miatt a készülékhez nem árt majd a mobilnet előfizetés.

Forrás: [origo]
Kézbevaló kütyü lesz a Tattoo

A Tattoo kellemesen kicsi lesz, 10*5*1,5 centis méretével bármilyen táskába vagy zsebbe belefér majd. Bizonyos országokban a Tattoo tulajdonosok megtervezhetik és megvásárolhatják a saját egyedi telefonborításukat, vagy válogathatnak a felkínált minták közül. Egyelőre nincs információnk arról, hogy ez a szolgáltatás hazánkban is elérhető lesz-e.

A készülék tartalmazni fogja az alap Google programokat. Beépített keresője az ismerősök mellett a twitekben és üzenetekben is kutatni fog, a HTC saját levelezőprogramja mellett pedig megtalálható lesz a Tattoo-n a Gmail is. A kütyü 3,2 megapixeles kamerával, mikroSD-kártyás bővítési lehetőséggel, és a zenekedvelők örömére hagyományos jack csatlakozóval érkezik. A telefon képes a gyors (HSPA) mobilneten, Bluetooth-on és wifin keresztül is kommunikálni, sőt még beépített GPS-szel is rendelkezik.

A HTC Tattoo-t október elejétől lehet megvásárolni Európában. A készülék áráról biztos információk egyelőre nicsenek, a pletykák hatvanezer forint körüli összegről szólnak.