Vágólapra másolva!
Másfél hónapos munkával állította össze 600 különálló felvételből a prágai tévétoronyból készített panorámaképet Jeffrey Martin, a 360Cities munkatársa.
Vágólapra másolva!

A felvétel 192 ezer pixel széles, 96 ezer pixel magas, vagyis összesen 18,4 milliárd pixelből áll - adta hírül a TechCrunch. A városi panorámafotókra specializálódott 360Cities közleménye szerint a kép 16 méter hosszú lenne kinyomtatva, de az online változatban élvezhető leginkább a cég honlapján.

Itt ugyanis olyan mélységig bele lehet nagyítani a kép tetszőleges részeibe, hogy akár a tévétoronytól kilométerekre lévő épületek legkisebb részletei is tisztán kivehetők. A virtuális nézelődést lehetővé tévő oldalon a jobbklikkre felbukkanó menüben nézetet is lehet változtatni.

A fotó készítésének pontos részleteit a 360Cities blogján írta le Martin, aki egy Canon 5D Mark II típusú gépet használt a munkához. A gépet egy robotizált állvány mozgatta a megfelelő pozícióba, és az elkészített fotók mérete összesen 40 gigabájtra rúgott. A panorámafotós oldal kincskereső játékot is indít a panorámaképen, amelynek nyertese 1000 dollárt vihet majd haza.

A prágai panorámakép előtt az eddigi csúcstartó egy 2007-ben Harlemről készített 360 fokos felvétel volt a maga 13 gigapixelével.