Már a mobilok a fontosabbak a Google-nak

Vágólapra másolva!
Bár továbbra sem hagynak fel a számítógépekről használható szolgáltatások fejlesztésével, az elsődleges prioritást mára a mobiltelefonról is használható alkalmazások élvezik a Google-nél - nyilatkozta a vállalat elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Eric Schmidt erről a barcelonai Mobile World Congressen tartott beszédében nyilatkozott - adta hírül a Telegraph. A Google elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a keresőcég arra számít, hogy hamarosan többen használják majd szolgáltatásaikat mobiltelefonról mint laptopról vagy asztali PC-ről, ezért a mobilos szolgáltatások élveznek már prioritást a cégnél.

Schmidt elmondta, a vállalat programozói most már elsőként mindig a mobiltelefonos verziók elkészítésén dolgoznak, bár továbbra is elkészítik a szolgáltatások "asztali", vagyis hagyományos számítógépekre szánt változatait. Elmondása szerint a Google kódereinek krémje is elsősorban mobilos alkalmazások fejlesztésében szeretne közreműködni az esetek többségében. A mobilok sokkal személyesebb eszközök a PC-re, mostanra már nem csupán telefonnak számítanak, gyakorlatilag bármilyen feladatot el lehet végezni rajtuk - véli Schmidt.

Az okostelefonok átveszik a PC helyét

A Google vezére szerint a következő néhány év során az okostelefonok átveszik majd a PC-k helyét, és az új internetkapcsolatok felét már ezekről bonyolítják le. Saját statisztikáik szerint naponta 60 ezer darab olyan mobil készüléket adnak el, amely a cég Android nevű rendszerét futtatja. Schmidt szerint a változás a hirdetési piacot is alapjaiban változtatja meg: míg korábban a hagyományos médiáról az internetre tolódott át annak fókusza, a következő mérföldkövet a mobil eszközök jelentik. A Google ráadásul úgy véli, a mobiltelefonokon sokkal hatékonyabban lehet majd reklámozni termékeket és szolgáltatásokat a PC-knél az eszközök által biztosított helyfüggő szolgáltatásoknak köszönhetően. Ugyanakkor azt Schmidt is beismerte, hogy az ilyen szolgáltatások egyeseket zavarhatnak, ám ezeknek a felhasználóknak lehetőségük lesz kikapcsolni a célzott reklámokat.