Razzia az iPhone 4 miatt

Vágólapra másolva!
Négy számítógépet, két szervert és számos adatohordozót foglalt le a kalifornia rendőrség pénteken a kiszivárgott iPhone 4-et megszerző Jason Chen lakásán. Az újságírót vagy lapját egyelőre semmivel sem gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Az újságíró házának átkutatását távollétében kezdték meg a rendőrök, akik az ajtót betörve jutottak be a lakásba - áll Chen összefoglalójába. Mire a férfi visszaért a házhoz, a rendőrök már órák óta kutattak. Chen részletes jegyzéket kapott a lefoglalt tárgyakról, amelyen a számítógépek, telefonok és adathordozók mellett szerepel egy köteg névjegykártya is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ötezer dollárba került a lapnak a kiszivárgott telefon

A rendőrök egy San Mateo legfelsőbb bíróságán kiadott házkutatási parancs alapján cselekedtek. A Gizmodo szerint az újságírókat és forrásaikat védő törvények értelmében Chen számítógépeit nem lehetett volna lefoglalni, sőt már a házkutatási végzés kiadása is szabálytalanul történt.

Az iPhone 4 elvesztése és Gizmodo általi megvásárlása körüli nyomozás egyelőre áll. Stephen Wagstaffe San Mateo megyei főügyész szerint még nem kezdék el a lefoglalt számítógépek átvizsgálását, hanem megfontolják a Gizmodo ügyvédjének érveit. A nyomozás folytatásáról vagy a számítógépek visszaszolgáltatásáról szóló döntés a napokban várható.

A készüléket a Gizmodo hetekkel korábban visszaszolgáltatta az Apple-nek, miután a cég írásban ismerte el, hogy a kiszivárgott készülék valóban az ő tulajdonuk.