Kedvünkre való számokat játszik egy internetrádió

Vágólapra másolva!
A lejátszókban megszokott műfaj vagy kor szerinti csoportosítás helyett a hallgatók aktuális érzelmi állapotuk szerint válogathatnak a Stereomood internetrádió zenéi között.
Vágólapra másolva!

A www.stereomood.com lejátszási listái között a boldogtól az álmodozóig, a nosztalgikustól a másnapos érzelmi állapotig száznál is több csoportosítás közül lehet válogatni. "A listák között olyan szemöldökráncoló kategóriák is megbújtak, mint az előjáték vagy a szeretkezés. Nem csoda, az oldal alkotói olaszok" - írja online kiadásában a The Daily Telegraph brit napilap.

Az oldalt létrehozó négy barát egyike, Eleonora Viviani szerint a Stereomood ötlete három éve született, amikor azon töprengtek, hogy miért nincs egy olyan oldal, ahol a netes zenéket nemcsak a felhasználók kedvencei, hanem az érzelmek alapján is lehet listázni. Az ösztönzést a Last.fm és a Hype Machine netes rádiók zeneszám-népszerűségi rangsoraitól vették. A Stereomood felhasználói maguk dönthetik el, hogy egy adott zene milyen érzelmeket vált ki belőlük, ezért az összeállított lejátszási listák is szubjektívek. A kategóriák között sok az átfedés, mert egy boldogságot sugárzó zene például a házibuli vagy az energikus kategóriában is megjelenhet.

Forrás: [origo]
Itt lehet belehallgatni a Stereomood csatornáiba


A listákban kizárólag a neten szabadon elérhető zeneszámokat jegyzik, az alkotók pedig az éppen játszott szám mellett az Amazon, illetve iTunes zenei áruházak hivatkozásai is megjelenjenek.