Napi húsz percet mobilneteznek a hazai okostelefonosok

Vágólapra másolva!
A T-Mobile felmérései szerint az alapmodelleknél komolyabb szolgáltatásokat kínáló okostelefonokat birtokló mobilosok átlagosan naponta 20 percet böngésznek a neten készülékükről, az iPhone-t használók pedig ennél tizenegy perccel többet töltenek a világhálón.
Vágólapra másolva!

A mobilcég saját ügyfelei körében végzett felmérése szerint az átlagos magyar okostelefon-felhasználó sokkal inkább személyes kapcsolattartásra és szórakozásra használja készülékét, mint mondjuk munkára. A hagyományos készülékek helyett okostelefont használók általában jobban kötődnek készülékükhöz, és jóval többet interneteznek is azon. A mobilon internetezők 31 százaléka asztali számítógépen, 29 százaléka laptopon, míg 40 százaléka pedig mindkettőn szokta használni a világhálót.

Az iPhone-osok többet böngésznek

Míg az okostelefonnal rendelkezők naponta átlagosan 20 percet töltenek mobilnetezéssel, az iPhone-t használók körében ez az érték magasabb, átlagosan 31 perc. Az Apple mobilját használók szinte mindegyike (96 százalék) szokott alkalmazásokat letölteni készülékére, de ez a tevékenység a többi készülék esetében is egyre népszerűbb: a legtöbben főként játékokat töltenek le telefonjukra.

Intenzív az e-mail-használat

Az okostelefonokat használók körében intenzív az e-mail-használat is. A naponta elküldött e-mailek átlagos számában a céges ügyfelek járnak élen (9-10 levél/nap), de az egyéni ügyfelek is naponta rendszeresen használják mobiljukat levelezésre (5-6 elküldött levél/nap). A csúcsot a céges iPhone-ok tartják napi 10-11 elküldött e-maillel. Az összes megkérdezett 69 százaléka szinkronizálja készülékét számítógéppel. Az iPhone használók esetén ez az arány lényegesen magasabb (86 százalék), szemben az átlagosnak mondható 60-71 százalékkal. A multimédiás készülékeknél a leggyakrabban szinkronizált tartalom a zene, valamint a fényképek.