A Blackberry-vezér kiosztotta Steve Jobsot

Vágólapra másolva!
Steve Jobs, az Apple vezetője tegnap úgy nyilatkozott, a cég iPadjénél kisebb táblagépek használhatatlanok. A Blackberry-mobilokat gyártó cég épp egy ilyen típussal akar megjelenni, társelnöke szerint az Apple-nek nem kellene mindig megmondania, hogy az embereknek miről mit kell gondolniuk.
Vágólapra másolva!

A kanadai Research in Motion (RIM) cég vezetője, Jim Balsillie felháborodottan reagált Steve Jobs szavaira, aki kedden, cége üzleti eredményeinek publikálása során kritikával illette a rivális cégek táblagépeit. Jobs ugyanis úgy véli, lehet az Apple iPadjénél kisebb méretű táblaszámítógépek már megjelenésükkor kudarcra vannak ítélve, a 9,7 colnál kisebb képernyőn ugyanis nem lehet hatékonyan dolgozni: telefonnak túl nagyok, táblagépnek viszont kicsik. Mivel a RIM maga is egy hét colos képernyővel szerelt, PlayBook nevű táblagépet tervez piacra dobni, a cég egyik vezetőjénél, Jim Balsillie-nél kiverték a biztosítékot Jobs szavai.

Balsillie blogján úgy fogalmazott, hogy a RIM-nél "úgy gondoljuk, hogy sok vásárlónak elege van abból, hogy az Apple megmondja nekik, hogy mit kell gondolniuk." A cégvezető szerint Jobs gyakran féligazságokkal operál, és nyilatkozataiban gyakran ferdít. Balsillie "az Apple valóságtorzító mezején kívül élők" nevében elmondta, biztos benne, hogy az Apple iPadnél kisebb méretű táblaszámítógépek komoly részesedéssel bírnak majd a piacon.

A Blackberry-ket gyártó cég vezetője persze nem hagyta ki azt sem, hogy az iPad riválisai az Apple termékéből hiányzó Flash technológiát is támogatni fogják, üzletpolitikájuk pedig fejlesztőbarátabb Jobs cégéénél, ami szerinte ugyancsak az ő malmukra hajta majd a vizet.