Vágólapra másolva!
A Csillagok háborújának szinkronhangjaival frissítette fel navigációs programját a TomTom. Az iPhone 4-re megvásárolható szoftver akár Darth Vader hangján is tud útbaigazítást adni - adta hírül a Register.
Vágólapra másolva!

Yoda mester, Darth Vader, Han Solo és a körülményes protokolldroid, C-3PO hangján is tud beszélni a TomTom iPhone-os navigációs szoftvere. A hangok csak angolul elérhetőek, magyar verziójuk nincsen, de a vérbeli Csillagok háborúja rajongók valószínűleg hajlandóak lesznek megtanulni a néhány útbaigazító mondatot angolul is.

A navigációs csomag a magyar App store-bül is megvásárolható 60 eurónak megfelelő forintért kelet-európai térképcsomaggal. A térképek bővítése 40 és 60 euró közötti összegbe kerül régiónként. Akik korábban már megvették a szoftvert, azok ingyenesen frissíthatnek a legújabb verzióra. A Csillagok háborúja hangcsomagokat nem találtuk a magyar boltban, a Starwars.tomtom.com-ról viszont 13 dolláros ár kifizetése után bárki letöltheti a scifi hősöket tartalmazó bővítményeket.


Yoda a hangmérnökök agyára ment a reklám szerint

A hangok kiválasztásánál valószínűleg arra is figyelni kell, hogy a megfelelő szereplőt töltsük le telefonunkra. A gyors sofőröknek valószínűleg nem lesz már idejük lefordulni a megfelelő kereszteződésnél, ha a terjengős C-3PO próbálja elmagyarázni nekik az útvonalat.

A legjobb viccet sajnos nem vállalták a TomTom munkatársai, Csubakka, Han Solo morgásokkal kommunikáló másodpilótája nincs a választható szereplők között. Az utat fél morgásokból is megértő sofőrök csak abban reménykedhetnek, hogy a hackerek megoldják, hogy saját hangokat másolhassanak a navigációs készülékekre.