Az iPod Touch nyomdokaiba lép a Samsung Galaxy Player

Vágólapra másolva!
A koreai mobilgyártó a telefon nélküli iPhone-hoz, az iPod Touch-hoz hasonló érintőképernyős médialejátszót, vagy, ha jobban tetszik, zsebszámítógépet jelentet meg a Galaxy S modell alapjaira építve.
Vágólapra másolva!

Minden androidos mobilszoftvert lehet majd futtatni rajta, csak telefon nem lesz benne - körülbelül ez a lényege a Samsung YP-GB1 típusjelet viselő Galaxy Player készüléknek. A 4 hüvelykes kijelzővel ellátott modell külsőre a megszólalásig hasonlít a Galaxy S mobilhoz, Android 2.2 Froyo operációs rendszer fut rajta, 1 gigahertzes processzora és 800x480 pixeles felbontású kijelzője, 3,2 megapixeles kamerája van, és wifin lehet vele internetezni, és beépített GPS-e is van.

A Samsung csúcskategóriás androidos mobiljához képest az a fő különbség, hogy a kijelzője nem Super AMOLED, csak Super Clear LCD. A készülék így is kiválóan alkalmas lehet HD-videók lejátszására, internetezésre, YouTube-ozásra, játékra, zenehallgatásra, és valószínűleg jóval olcsóbb lesz, mint a Galaxy S, az árát viszont egyelőre nem közölték. A modell a jövőhéten mutatkozik be a CES szórakoztatóelektronikai vásáron.

A Galaxy Player mintájául szolgáló iPod Touch elsősorban játékplatformként sikeres, és hasonló androidos készüléket eddig - nagyobb méretben - csak a táblagép-gyártók mutattak be, más mobilcég még nem készített a jelenlegi telefonjaiból hasonló modellt. A Samsung nem sokkal korábban az Apple iPad androidos megfelelőjét is elkészítette saját Galaxy Tab nevű táblagépe formájában, amely ősszel került piacra.