Elnézést kért hackere Lady Gagától

Vágólapra másolva!
Bocsánatkérő levelet küldött az amerikai popénekesnőnek az a német tinédzser, aki korábban sikeresen behatolt Lady Gaga és más sztárok számítógépeire, és dokumentumokat, képeket és kiadatlan zeneszámokat lopott el azokról.
Vágólapra másolva!

"Kedves Lady Gaga! Nagyon szégyellem, amit tettem, nem gondoltam cselekedeteim következményeire." - fogalmazott levelében a hacker a Bild című német napilap beszámolója szerint. A napilap szerdai számában Deniz A. néven hivatkozott a 18 éves hackerre, aki korábban a DJ Stolen ("dj lopott") álnevet használta, és levelében úgy fogalmaz, "hihetetlenül sajnálja a történteket, és elnézést kér mindenkitől, akinek tevékenységével kárt okozott".

A tinédzser ellen büntetőeljárás folyik, mivel számos sztár, többek közt Justin Timberlake, Kelly Clarkson és Lady Gaga számítógépeire hatolt be, amelyekről kiadás előtt álló zeneszámokat, privát fotókat és dokumentumokat szerzett meg.

Deniz A. ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy a tinédzser korú hacker teljesen megrészegült akcióinak sikerességétől, hogy képes volt hírességek személyes adataihoz hozzáférni. Szinte elképzelhetetlennek tartotta, hogy egy átlagemberként képes volt megtenni, szinte egy film szereplőjének érezte magát - nyilatkozott az ügyvéd.