Év végére mindenhová eljut a magyar digitális tévé

Vágólapra másolva!
Az Antenna Hungária bejelentette, hogy decembertől tizennégy további 14 új adótoronyból fogja sugározni MinDig TV nevű digitális szolgáltatását, amelynek csatornáinak vétele sokkal kedvezőbb lesz, sok esetben szobaantennával is nézni lehet majd a műsorokat.
Vágólapra másolva!

Az új adóállomások beiktatását követően összesen 29 helyszínről sugározzák majd Magyarországon, mellyel a földi sugárzású digitális televízió lefedettsége 95 százalékra emelkedik majd. A rendszert működtető Antenna Hungária közlése szerint az elmúlt napokban a kabhegyi adó sugárzási teljesítményét is jelentősen növelték, ezzel a MinDig TV vételi lehetőségei országszerte jelentősen javultak. Míg korábban számos helyen kizárólag tetőantennával lehetett fogni a digitális adást, a cég közlése szerint a decemberi fejlesztéseknek köszönhetően a legtöbb helyen szobai antenna is elegendő lehet a jó minőségű vételhez.

Október végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások közel 10 százaléka rendelkezett a hazai digitális adást fogni képes vevőkészülékkel, az újonnan megvásárolható tévék csaknem mindegyike támogatja a technológiát dekóder nélkül is. A szolgáltatást a statisztikák szerint jelenleg 120 ezer háztartásban használják itthon.

Forrás: [origo]
A MinDig TV aktuáolis lefedettségi térképe

A MindigTV-n HD-felbontásban nézhetől az m1, m2 és a Duna TV műsorai (már amelyeket nagyfelbontásban sugároznak az adók), emellett a Duna II Autonómia, a Tv2 és az RTL Klub és a EuroNews műsorát lehet díjmentesen nézni. A platformon fizetős csatornákat is kínálnak, ezeket előfizetői kártyát fogadni képes beltéri egység birtokában, illetve tévé esetében egy külön dekóderkártya megvásárlásával lehet nézni. Fizetős adókból tízféle érhető el a MinDig TV-n, decembertől már az HBO mozicsatorna is, amely akciósan kétezer forintos havidíj ellenében nézhető, alapára azonban 3125 forint lesz.