Windows 8-cal és táblagéppel villanthat a Microsoft januárban

Windows 8
Vágólapra másolva!
A New York Times egyik blogjának meg nem erősített értesülései szerint már a januári CES technológiai expón bemutatja a Microsoft az Apple iPadjének riválisául szánt táblaszámítógépeit, melyek többek közt Windows 8-at futtatnak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai lap technológiai blogja belső forrásból úgy értesült, hogy a Las Vegas-i technológiai kiállítás megnyitóján fogják bemutatni a Microsoft szoftverét futtató táblagépeket. A meg nem erősített információk szerint többek közt egy Samsung és egy Dell gyártmányú gépet mutat be majd a szoftveróriás. Az előbbi cég ketyeréje hasonlít az Apple iPadre, de egy kicsit vastagabb, és egy kihúzható billentyűzettel is rendelkezik.

Ez a gép Windows 7-et futtat majd, amely a tasztatúra kihúzott állapotában a hagyományos felületet kínálja majd, ha viszont összecsukva, az érintőképernyőn át vezérlik, egy másik, erre optimalizált felület fogadja a felhasználót. A Microsoft azt reméli, hogy a szórakoztató funkciókon túl akár munkára is használható táblaszámítógéppel komoly rivális állít majd az Apple iPadjének.

Az amerikai lap blogján arról is beszámolt, hogy belső forrásai szerint Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója a CES bemutatóján fogja bemutatni az első Windows 8-at futtató eszközöket is. A ZDNet Microsoftra szakosodott szerzője Mary Jo Foley szerint azonban ennek a szoftvernek a fejlesztése még nagyon kezdeti fázisban van, ezért meglepődne, ha valóban sor kerülne erre.