Megjött a születésnapi Chrome böngésző

Vágólapra másolva!
Második születésnapját ünnepli a Google Chrome böngésző. A cég egy minden eddiginél okosabb verzióval ünnepli az évfordulót.
Vágólapra másolva!

A Google browsere két év alatt beérte, és néhány területen meg is előzte a sokak által kedvelt Mozilla Firefoxot. A legújabb, 6.0-s verziószámot viselő Chrome az űrlapok kitöltésének funkciójával bővült, illetve gyorsabbá és biztonságosabbá vált.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Születésnapi oldal is készült a Chrome-hoz

A browser most már nem csak a felhasználó könyvjelzőit és jelszavait menti el a Google szervereire, hanem a telepített kiegészítők listáját is felmásolja. A frissítés telepítésével nem kell vesződnie a felhasználónak, a böngésző az eddig megszokott módon magától installálja a legújabb verziót.

A Chrome történetének két éve alatt számtalan hasznos funkciót ismerhettek meg a felhasználók. Az egyes böngészőfülek már a kezdetek óta külön folyamatként futnak, így egy fagyást kiváltó weboldal nem döntötte össze a teljes böngészőt. Később a Google böngészője megtanulta szinkronizálni a könyvjelzőket, elmentett jelszavakat, nyitva hagyott oldalakat is, így egyszerűen haza lehetett vinni vele a munkahelyen olvasott anyagokat, és a nap közben megváltoztatott jelszavakat. A legújabb verzió pedig a számítógépek közti szinkronizáció kibővítésével lett okosabb.

A Chrome-ot az [origo] látogatói is megkedvelték: olvasóink hat százaléka használja a Google böngészőjét.