Pornóoldalra irányították a Barbie babás videomegosztót

Vágólapra másolva!
Egy webkamerás szexchat-oldal linkjét helyezte el valaki a Mattel videokamerás Barbie babákhoz elindított oldalán. A játékgyártó szerint a webszájtot szerkesztő alvállalkozó hibázott.
Vágólapra másolva!

Két és fél órán keresztül a Camlive.com erotikus csevegőoldal linkje szerepelt a Barbie.com-on a videokamerás babáknak elindított aloldalra mutató hivatkozás helyett december 21-én csütörtökön - adta hírül a PC World. A hibát az egyik amerikai anyuka vette észre, akinek a lánya a babával felvett videót akarta feltölteni a játékgyártó weboldalára, és ő szólt róla egy helyi tévéadónak.

A Mattel azonnal levetette a linket az oldaláról, és nyilvánosan bocsánatot kért a vásárlóitól, és közvetlenül McDermottéktól is. A cég vizsgálja az esetet, amiért a cég szerint a weboldalukat készítő alvállalkozó a felelős. Az még nem derült ki, hogy az erotikus link véletlenül, vagy netán szándékos csínytevés részeként került-e a gyerekeknek szánt oldalra.

A webkamerás Barbie babával kapcsolatban korábban az FBI adott ki figyelmeztetést, mivel szerintük az alkalmas lehet gyermekpornó készítésére. A Mattel szerint ezek az aggodalmak alaptalanok.