Internet nélkül is működik a Gmail

Vágólapra másolva!
A Chrome böngészőhöz kiadott ingyenes bővítménnyel a Gmailen lévő leveleket internetkapcsolat nélkül is meg lehet nézni. Hamarosan a Calendar naptárbejegyzései és a Docs dokumentumai is elérhetők lesznek ezen a módon.
Vágólapra másolva!

A Google Gears nevű PC-s szoftverében korábban már kínált hasonló funkciót, de annak működése nem volt zökkenőmentes. A keresőcég most egy egyszerűen telepíthető böngészőbővítménnyel teszi lehetővé a Gmail offline használatát Chrome-ban.

Az offline elérés teljesen más felülettel rendelkezik, mint a Gmail nyitóképernyője, telepítése után a Chrome böngésző nyitólapján lévő ikonra kattintva lehet elérni. Az internetkapcsolat nélkül megválaszolt vagy írt üzeneteket a számítógép akkor küldi el, ha a PC újra internetközelbe kerül.

Forrás: [origo]
A Gmail offline felülete

A vállalat blogbejegyzése szerint a jövő héten a Calendar (Naptár) és a Docs (Dokumentumok) szolgáltatások esetében is elérhető lesz az offline funkció. A dokumentumok esetében egyelőre csak a megnyitás lesz lehetséges, a szerkesztés megvalósításán ugyanis még dolgoznak a Google fejlesztői. A későbbiekben a Chrome böngésző mellett egyéb browserekben is elérhetővé akarja tenni a társaság az offline funkciókat.