Internetpénzzé válhat a Facebook Credits

Vágólapra másolva!
Hivatalos blogján arról számolt be a világ legnagyobb közösségi oldala, hogy már élesben teszteli saját virtuális fizetőeszköze, a Facebook Credits külső szájtokon való használatát. Ha a megoldás a szociális hálózaton is elterjed, univerzális internetpénzzé válhat.
Vágólapra másolva!

A Facebook még 2009-ben kezdte fejleszteni, és az év elején vezette be közösségi hálózatán a Facebook Credits nevű online fizetőeszközét. Ezt a virtuális pénzt kell használnia a Facebookos játékokban fizetős szolgáltatásokat nyújtó cégeknek, a FarmVille és hasonló programokban elérhető fizetős extrákra költött összegekből a közösségi szájt üzemeltetői harminc százalékos részesedést kapnak.

Facebookos Creditet az oldal "Fiókbeállítások" szekciójában lehet venni többek közt paypales vagy bankkártyás fizetéssel: ötven kredit e sorok írásakor 1071 forintba, 105 kredit 2142 forintba kerül, de akár 2360 virtutális pénzt is lehet váltani az oldalon borsos 42837 forintért.

A közösségi hálózat működtetője azonban ennél is többre vágyik, idén tavasszal külön leányvállalatot is létrehozott internetes fizetési szolgáltatások üzemeltetésére. A fejlesztések első lépéseként a cég hivatalos blogján bejelentette, hogy megkezdte a Facebook Credits tesztelését külső honlapokba ágyazott fizetési megoldásként. A GameHouse és más oldalak felhasználói a Facebookon tudják feltölteni egyenlegüket, amelynek terhére játékbeli extrákat tudnak vásárolni. A Facebook virtuális pénzét egyelőre a közösségi szájton kívül is aktív online játékszolgáltatók használják, ha azonban széles körben elterjed, univerzálisan használható internetes pénzzé is válhat, valószínűleg a cégnek ez is a célja vele.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!