Facebookozós egeret ad ki a HP

Vágólapra másolva!
Külön gombot kapott a HP új, méregdrága egerén a Facebook. Bárhol is jár a netező, egy kattintással a közösségi oldalon teremhet.
Vágólapra másolva!

Hiába a tiltakozó, az új funkciók által megkavart felhasználók és az Európai Unió vizsgálódásai, a Facebook még mindig menővé képes tenni hétköznapi tárgyakat. Elég például a közösségi oldalt megnyitó gombot rakni egy belépőkategóriás okostelefonra, hogy tiniknek szánt speciális eszközzé váljon. Ezt a hatást a HP is a javára akarja fordítani, legújabb, hatvan dollárba kerülő, X7000 Wi-Fi Touch Mouse nevű egerére a jobb és a bal gomb mellé egy Facebook-gombot is rakott.

Forrás: HP
Nem lehet panasz a Facebook-egér dizájnjára

Az új egérnek nem csak a minden weboldalról a Facebookra ugró gomb a különlegessége. A hagyományos görgetőkerék helyén érintésérzékeny felület található, amellyel mind a négy irányba lehet navigálni. Ezek mellett az eszközön még helyet kapott a szokásos előre és vissza gomb, amelyeknek szintén netezés közben látja hasznát a vásárló.

A drót nélküli eszköz nem egyszerű USB-es vevőegységen keresztül kommunikál a számítógéppel, és még csak nem is Bluetootht használ. A kizárólag a Windows 7 alatt támogatott, speciális hálózati chipet igénylő funkciónak hála wifit használva kapcsolódik a géphez. A megoldás hátulütője, hogy csak azokkal a laptopokkal működik, amelyekben Windows 7 logós, minősített wifi-eszköz található. A régebbi gépek és az olcsóbb típusok tulajdonosainak le kell mondaniuk a Facebook-gombos szuperegérről.