Felfrissítették a Google keresőjét

Vágólapra másolva!
Úgy módosította keresőmotorját a Google, hogy az mindig az aktuális, vagy a legutóbb frissített tartalmakat helyezze a találati oldalak elejére.
Vágólapra másolva!

Ezt a cég a hivatalos blogján jelentette be, az ott publikált bejegyzésben a cég az internetes keresések találatait a gyümölcsökhöz és a süteményekhez hasonlítja: a legtöbbször ezeket is csak frissen finomak. A Google egyszerű példával mutatja be az új keresőalgoritmusát: ha valaki rákeres az olimpia szóra, az valószínűleg a 2012-es londoni játékokra kíváncsi, így az aktuális sporteseménnyel foglalkozó oldalak kerülnek a találati list elejére, noha még honlapok milliói kínálnak régebbi olimpiákkal kapcsolatos tartalmakat.

A Google még tavaly valósított meg egy komoly fejlesztést a weboldalakat indexelő technológiájában, amely lehetővé tette, hogy a keresések találatai között friss, akár egy-két perccel korábban publikált tartalmak, hírek jelenjenek meg. A keresések három fő típusában lehet tapasztalni mostantól frissebb találatokat: többek közt aktuális, hírértékkel bíró eseményekkel kapcsolatban, olyan ismétlődő eseményeknél, amilyen például egy sportmérkőzés, és termékértékelések (például "a legjobb olcsó digitális kamerák") felkutatásakor.

Az újítás bevezetését követően célzottan lehet archív, történelmi témájú kereséseket is végrehajtani a Google-on, hiszen sok felhasználó épp ezeket, nem pedig az aktuális híreket keresi a hálózaton. A társaság szerint a frissebb találatok megjelenése a Google-keresések több mint harmadán érzékelhető lesz. Nem száműzik a régi oldalakat sem a találatok közül, hiszen egy ételrecept esetében például teljesen irreleváns, hogy azt mikor publikálták az interneten.