Újabb táblagépekre jelenik meg az Amazon e-könyv-olvasója

Vágólapra másolva!
Az amerikai könyváruház a közeljövőben megjelenő windowsos táblagépekre gondolva a Microsoft operációs rendszerére és az androidos tabletekre is megjelenteti a Kindle e-könyv-olvasó szoftvert.
Vágólapra másolva!

Az új táblagépes Kindle-ből egyaránt el lehet majd érni a már megvásárolt e-könyveket és az Amazon.com e-boltját egyaránt, csakúgy, mint a korábbi változatokból, és ez a szoftver is ingyenes lesz - írja a Cnet. Az Amazon ezzel egyértelművé tette, hogy nem csak a Kindle készülék, hanem e-könyv-boltjának népszerűsítése mellett is elkötelezett. A szoftver már Blackberry-re, iPhone-ra és iPadre, asztali Windowsra, Macre és androidos okostelefonokra is letölthető.

Az Amazonnál felhasználói fiókkal rendelkező felhasználók ugyanazt az online kínálatot érik majd el bármely készülékről, és a cég WhisperSync technológiájának köszönhetően bármely platformon onnan folytathatják a félbehagyott olvasást, ahol az e-könyvet letették. A szoftver a készülékek között nem csak a letöltött műveket szinkronizálja, de a könyvjelzőket is, és azt is, melyik műben és hányadik oldalnál járt a felhasználó, amikor letette valamelyik készüléket.

A windowsos és androidos táblagépek dömpingje várhatóan idén kezdődik el, a jelenleg Las Vegasban zajló CES szórakoztatóelektronikai vásáron körülbelül százféle modell mutatkozik be. A cég nem félti a Kindle e-könyv-olvasót attól, hogy a más platformokra kiadott szoftvere elhódítaná a vásárlókat. Ha a felhasználók megszokták az e-könyveket, előbb-utóbb egy e-papíros készüléket is szeretnének majd hozzájuk - áll az Amazon bejelentést kísérő közleményében.

Az elmúlt év végén megjelent Amazon Kindle 3 alacsony árának és kiváló hardvernének köszönhetően valóban a karácsonyi bevásárlási szezon egyik legkelendőbb terméke volt: 2010-ben több mint 8 millió példányt adtak el belőle. A Barnes&Noble Nook nevű e-könyv-olvasójából szintén több millió példány kelt el, bár erről pontos adatokat nem közöltek.