Saját webcímet foglalhatunk hamarosan az iWiW-en

Vágólapra másolva!
Megnyitja a keresők felé egyes oldalait az iWiW. A legnagyobb hazai közösségi oldalon regisztrált adatlapoknak és kluboknak hamarosan saját webcímet is lehet majd adni, az új, nyilvánossá tehető profiloldalak pedig virtuális névjegykártya szerepét tölthetik be.
Vágólapra másolva!

Értelmes, a felhasználó nevét tartalmazó webcímekre vált 2011 során az iWiW - mondta el Bányai Zsolt, az iWiW-et fejlesztő cég (Virgo) vezető tanácsadója a Galyatetőn tartott SzuperSEO konferencián. Az eddigi hosszú, csupán sorszámot tartalmazó link helyett a jövőben http://iwiw.hu/i/Teszt-Elek-1867/ formátumú hivatkozások alatt lesznek elérhetőek a profiloldalak. A felhasználóknak és a kluboknak arra is lesz lehetőségük, hogy egy még rövidebb, szabadon választott nevet tartalmazó linket hozzanak létre. A rövid cím formátuma http://iwiw.hu/alias lesz, ami elég rövid ahhoz, hogy akár a névjegykártyára is ráírják.

A keresőbaráttá alakított iWiW a keresőknek is érdekes tartalmat akar nyújtani. A profiloldalak esetén a felhasználó maga dönthet arról, hogy adatlapjának mely elemeit teszi nyilvánossá a találati oldalon. A klubok esetén azok leírását, képeit és kiemelt üzenőfalát, az események lapjairól pedig az összes hasznos információt (dátum, helyszín, rövid leírás) meg lehet találni majd a keresőben is. Ezen kívül valamennyi iWiW-en feladott apróhirdetés és a több mint 170 alkalmazás és játék is kereshető lesz pl. a Google-on keresztül.

A publikus oldalak fokozatosan jelennek meg 2011 első-második negyedévében. Az adatok nyilvánossá tételéhez szükséges az iWiW Felhasználási Feltételeinek és Adatkezelési Szabályzatának módosítása. Ezek új verizóját hamarosan publikálni fogják, ugyanakkor a személyes adatlapok nyilvánossá tételéhez a felhasználóknak explicit engedélyt kell majd adniuk az oldalon, az iWiW továbbra is fokozottan figyel a hazai adatvédelmi szabályok betartására.

Az iWiW közösségi portált az [origo] kiadója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti.