A Samsung is nekimegy az Apple-nek a dizájnperben

Vágólapra másolva!
Azok után, hogy az Apple az iPhone és az iPad másolásával vádolta meg a koreai gyártót, a Samsung adatátviteli technológiák miatt támad vissza.
Vágólapra másolva!

A Samsung tíz szabadalom megsértése miatt nyújtott be kereseteket az Apple ellen Japánban, Dél-Koreában és Németországban - adta hírül a Reuters hírügynökség. A koreai gyártó az amerikai elektronikai vállalat múlt pénteken kezdeményezett perére válaszként indított maga is jogi eljárást, mivel az Apple azzal vádolja a céget, hogy "szolgai módon" másolja az iPhone és az iPad kialakítását saját androidos készülékein, így a Galaxy S mobiltelefonon és a Galaxy Tab tableten.

A Samsung válaszként adatviteli megoldásokkal kapcsolatos technológiák miatt pereli versenytársát. Az ügy érdekessége, hogy a koreai gyártó egyben az Apple beszállítója is. Az Apple memóriachipeket, processzorokat és LCD-kijelzőket is vásárol a Samsungtól, az egymás elleni pereskedés így károkat okozhat mindkét cégnek az elemzők szerint.

Az egymás elleni pereskedés jelenleg megszokott a mobiliparban, mivel a versenytársak így igyekeznek lassítani a konkurencia innovációját a BBC elemzője szerint. A Samsung a mobiliparban jelenleg a leggyorsabban növekvő szereplő, amely jelentős sikereket ért el androidos készülékeivel. Az Apple jelenleg perben áll a mobiliparban többek között a Motorolával és a HTC-vel is. A Nokia szintén beperelt több mobilcéget, köztük az Apple-t is, egyedül a Sony-Ericsson termékeit nem tartják elég jónak ahhoz a versenytársak, hogy valaki pert indítson ellenük.