Alkalmazások és játékok futtatására is képessé tették a Barnes & Noble olcsó, eredetileg e-könyv-olvasóként piacra dobott kütyüjét, a Nook Colort. Az lcd-kijelzős eszköz új funkciói révén egyszerűbb táblagépként is megállja a helyét.

Az amerikai könyváruház kétféle verzióban árusítja az eszközt: a Nook nevű modell papírszerű olvasást biztosító, fekete-fehér e-tinta képernyővel van felszerelve, míg a Nook Color a monitorokéhoz hasonló folyadékkristályos érintőképernyővel rendelkezik, bár hardvere az iPadnél jóval szerényebb.

Az új Nook Color már nem csak könyvek és színes fotókat tartalmazó e-magazinok olvasására alkalmas, hanem letölthető applikációkat is lehet vásárolni rá.  Ezek közt többek közt az Angry Birds játék is megtalálható. Ezen kívül az ismert levelezőszolgáltatásokat - például a Gmailt - támogató klienssel is bővült a készülék tudása, illetve YouTube-ot és más webes videókat is meg lehet nézni böngészőjében.

Forrás: [origo]

Az internetet wifin elérni képes eszköz az okostelefonokról ismert Google Android 2.2 operációs rendszert használja, amelyhez a cég maga saját kezelőfelületet készített. A kizárólag az Egyesült Államokban kapható Nook Color 250 dollárba, vagyis mintegy 45 ezer forintba kerül. A Nook olvasásra optimalizált - az Amazon Kindle-re hasonlító - fekete-fehér képernyős változatából két év alatt mintegy 2 millió darabot adtak el, míg a színes képernyős modelltből tavaly októbertől  négyszázezer darab kelt el, a Forrester Research elemzője szerint az év végéig akár hárommillió darab is gazdára találhat ebből.