Windows nélküli okostelefont mutatott be a Nokia

Vágólapra másolva!
Dupla SIM-kártyás készüléket és új okostelefont jelentett be a Nokia. Az N9 nevű, nagy érintőkijelzővel felszerelt csúcsmobil még nem a Windows Phone 7-et futtatja, hanem a cég Meego nevű Linux-alapú szoftverét.
Vágólapra másolva!

"Átalakítottuk a szervezetünket, új stratégiánk van, és arra fókuszálunk, hogy eredményeket mutassunk fel" - mondta Stephen Elop a szingapúri Nokia Connect eseményeén. A mobilgyártó igazgatója ismét megerősítette, hogy 2011-ben érkeznek a Windows Phone 7-et futtató készülékei. Idén azonban még új S40-es olcsóbb kategóriás készülékeket és egy MeeGo-t futtató okostelefont mutatott be a cég.

Óriási érintőképernyővel, billentyűzet nélkül érkezett meg az N9, a Nokia legújabb csúcstelefonja. A készülék a cég Meego nevű, Linux-alapú operációs rendszerét futtatja. Bár a cég a rendszer elhagyásán dolgozik, az N9-ben még kipróbálták legújabb ötleteiket. "Az N9-cel jobb telefonhasználati módokat akartunk tervezni" - mondta Marko Ahtisaari, a cég dizájnért felelős alelnöke. A készüléket úgy tervezték meg, hogy fél kézzel is kényelmesen lehessen használni.

Forrás: Nokia
Forrás: Nokia

Színes műanyagházat kap a Nokia N9

A telefon AMOLED-kijelzője 854*480 pixeles felbontásra képes. Belsejében egy 1 gigahertzes processzor dolgozik, a grafikát pedig egy PowerVR grafikus chip számolja. Rádióból az összes elképzelhető verzió belekerült az N9-be, a négynormás GSM mellett wifi, Bluetooth és az érintés nélküli fizetést lehetővé tevő NFC is van a színes polikarbonát tokba szerelt mobilban. Az N9 hatalmas akkumulátorral rendelkezik majd, a Nokia ígérete szerint még a GPS-t használva is 7-11 óráig bírja egy feltöltéssel a telefon.

A modern elvárásoknak megfelelően 8 megapixeles kamerát szereltek az új Nokia csúcstelefonba, amely rossz fényviszonyok mellett is képes jó fotókat készíteni. A fényképek mellett 16:9 képarányú, 720p felbontású videók felvételére is képes a masina.

Tinitelefonból is van új

A sokat utazó fiataloknak szól a C2-03 telefonja, amely két SIM-kártyát is képes fogadni. Az egyik, gyakrabban használt SIM a szokott helyén, a telefon belsejében található. A második kártya behelyezéséhez azonban nem kell szétszedni a telefont, azt készülék oldalán található résbe lehet becsúsztatni. A gyorsan cserélhető SIM előnye, hogy a nyaralás vagy utazás közben a drága roaming helyett egy egyszerű feltöltőkártyás SIM megvásárlása után helyi tarifával telefonálhat és netezhet a felhasználó.