A készülék bemutatását követő három nap alatt több mint négymillió iPhone 4S-t adott el az Apple. Az iOS 5-ös operációs rendszer első verzióját huszonötmillióan töltötték le az első öt napban.

Már az előrendelések számából lehetett gyanítani, hogy az apró ráncfelvarrás eredményeként kiadott iPhone 4S okostelefon óriási siker lesz. A bemutató után több mint egymillió ember döntött úgy, hogy mindenképpen meg szeretné kapni a készüléket a piacra kerülés napján.

Az első hétvége pedig bebizonyította, hogy a Tim Cook által bemutatott mobilra valóban vágynak az emberek. Négymilliónál is több iPhone 4S fogyott el az árusítás első hétvégéjén. Még a komolyabb frissítéseket és teljesen új dizájnt hozó iPhone 4-et is csak feleennyien vásárolták meg az első hétvégén. Az elmúlt hétvégén ráadásul csak Amerikában, Angliában, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Kanadában és Japánban került a boltok polcaira a mobil. Hazánkban október 28-ától lehet majd kapni a telefont.

Óriási sikernek számít a legújabb iOS operációs rendszer is. A jelenleg ötödik generációs mobilszoftvert több mint huszonötmillió készülékre rakták fel a megjelenése óta eltelt öt nap alatt. Az iOS 5-öt az újabb iPod Touch zenelejátszókra és a iPhone 3GS, 4 és 4S készülékekre lehet telepíteni. Az új rendszer legfőbb vonzerejének számító Siri hangvezérléses irányítást azonban csak az iPhone 4 tudja majd.