Visszaveszi az ausztrál iPadeket az Apple

Vágólapra másolva!
Egyenként ajánlja fel vásárlóinak az iPad 4G készülékek visszavételét, és a vételár visszatérítését az Apple Ausztráliában, miután a helyi versenyhivatal komoly büntetéseket helyezett kilátásba az új iPadek félrevezető reklámozása miatt. Azok ugyanis nem képesek kapcsolódni negyedik generációs mobilhálózatra, mert a szabvány amerikai változatát támogatják.
Vágólapra másolva!

Az Apple minden olyan Ausztráliában élő vásárlójának visszatérítené az új iPad árát, akit félrevezettek a cég 4G-s kapcsolatra vonatkozó reklámai - adta hírül a Reuters hírügynökség. Miután a helyi fogyasztóvédelmi hatóság úgy vélte, hogy az Apple félrevezette a vásárlókat az iPad 4G változatának hirdetéseivel, a cég minden egyes vásárlónak felajánlja, hogy visszaveszi a készüléket, és visszadja a vételárat, ha az ügyél átverve érzi magát.

Az ausztrál fogyasztóvédők szerint ugyanis a táblagépeket félrevezető módon hirdette a cég: az Apple 4G-s és LTE-s hálózatokhoz kapcsolódni képes mobilinternetes modemmel kecsegtette a vásárlókat. Azt azonban nem tette hozzá a reklám, hogy az ausztrál 4G hálózatokat nem támogatja az eszköz, így csak a lassabb HSPA+ hálózaton keresztül internetezhetnek a vásárlók az eszközzel. Az új iPad mobilinternetes változata egyébként Magyarországon sem működik 4G-s módban a szabvány kompatibilitási problémái miatt.

Forrás: Apple

Ezzel a lépéssel az Apple az ausztrál hatóságok kemény pénzügyi szankcióit kívánja megelőzni, miután a versenyhivatal kilátásba helyezte, hogy a vizsgálat végén az ügyfelek kártérítése mellett komoly bírság megfizetésére is kötelezné a céget. Az iPad-ügyet május másodikán fogja tárgyalni a bíróság. Szerdán svéd és brit fogyasztóvédelmi szervezetek is bejelentették, hogy vizsgálatot kezdeményeznek az iPad félrevezető 4G-funkciója miatt.