Semmiképp sem lesz Start menü az új Windowsban

Kipróbáltuk a Windows 8-at egy tableten, videograb
Vágólapra másolva!
Dacára a Windows 8 tesztverzióját kipróbálók negatív visszajelzéseire, a Microsoft nem enged a felhasználók nyomására: a cég semmiképp nem akarja visszahozni a megszokott Start menüt az új operációs rendszerébe.
Vágólapra másolva!

Nem csak az [origo] saját tesztelőinek gyűlt meg a baja a készülő Windows 8 új, érintőképernyős használatra optimalizált, Metro nevű felületével. A sajtóvisszhang alapján operációs rendszer tesztverzióját kipróbáló felhasználók közül sokan nyilatkoztak úgy, hogy hiányzik nekik a megszokott kezelőfelület: az új Windowsban ugyanis a Start menü helyett egy teljes képernyőt elfoglaló, ikonok és menüpontok helyett virtuális csempéket tartalmazó kezelőfelület nyílik meg, amelynek használata ráadásul egérrel és érintőképernyőn eltérő mozdulatokat igényel.

Ugyanakkor a Microsoft mereven kiáll az új Metro-felület mellett, és továbbra sem tervezi, hogy visszahozza a mintegy másfél évtizede rendszereinek részét képező Start menüt. Erről Tami Reller, a társaság pénzügyi és marketingvezetője beszélt egy amerikai konferencián.

forrás: Microsoft
Az új Windowsban ez a felület jelenik meg a Start menü helyett

Az Ars Technica című amerikai technológiai lap értesülései szerint Reller az eseményen hangsúlyozta, hogy az új Windowsból biztosan ki fog maradni a Start menü. Az új kezelőfelület eltérő használatát - amelyhez például a képernyő különböző sarkaiba kell vinni az egérkurzort - azonban az operációs rendszer beépített oktatófelülete fogja megismertetni a felhasználókkal.

A Windows 8 végleges változatának megjelenését hivatalosan még nem jelentette be a Microsoft, de piacelemzők várakozásai szerint valószínűleg októberben lehet majd megvenni a szoftvert világszerte.