Vágólapra másolva!
A nemrég bezárt Megaupload fájlmegosztó oldal alapítója számára az ügyében eljáró új-zélandi bíróság újból engedélyezte az internet használatát, amelytől korábban ideiglenesen eltiltották. Az újra számítógéphez engedett Kim Dotcom hamarosan befejezheti saját zenei albumának munkálatait is. 
Vágólapra másolva!

A TorrentFreak kalózblog értesülései szerint hétfő óta a Megaupload alapítójának nem csupán az internet használatát engedélyezték a hatóságok, hanem azt is, hogy mindennap másfél órát úszhasson saját medencéjében, hogy ezzel enyhítse krónikus hátfájását.

Dotcom számára a bíróság azt is engedélyezte, hogy befejezze készülő zenei albumának munkálatait, amelynek érdekében hetente kétszer felkereshet egy közeli hangstúdiót. A Megaupload nevű fájlmegosztó szolgáltatást januárban zárták be az amerikai hatóságok, amelyek közbenjárására az Új-Zélandi luxusbirtokon élő Dotcomon a helyi rendőrség kommandósai ütöttek rajta.

Bár az előzetes fogvatartásból február végén kiengedték, a bíróság rendelkezései alapján csak komoly korlátozásokkal élhette életét a szabadlábon való védekezés alatt: például sem számítógépet, sem mobiltelefont, sem pedig internetet nem használhatott mostanáig. A 38 éves alapító életét jelentősen befolyásoló korlátozásokat a férfi ügyvédei hétfőn érték el a bíróságon, akik azzal érveltek, hogy Dotcomnak muszáj használnia az internetet ahhoz, hogy felkészüljön a bírósági meghallgatására.

A milliárdos férfi vagyonának döntő többségét a hatóságok zárolták, ezért Dotcom minden alternatív lehetőséget megragad a pénzszerzésre: például nemzetközi előadókkal közösen saját zenei albumot készít Dotcom ügyvédei hetente egy alkalommal, legfeljebb hat órán át találkozhatnak a Megaupload alapítójával védelmének megvitatása érdekében. A férfi Egyesült Államoknak való kiadatásáról várhatóan augusztusban fog dönteni az új-zélandi bíróság - írja a Torrentfreak.