Versenyt hirdet a 3D-s egeret gyártó cég

Vágólapra másolva!
Félmillió forint díjazású versenyt indít a Leonar3Do nevű magyar 3D-s egeret fejlesztő cég. Az oktatószoftverekre kiírt pályázat megnyeréséhez jó ötletre van szükség, nem pedig programozói tudásra.
Vágólapra másolva!

Oktatást segítő 3D-s szoftverek tervezésére hirdetett ötletversenyt a Leonar3Do térbeli egeret fejlesztő csapat. Az egyszerű asztali számítógépet 3D-s munkaállomássá változtató eszközhöz való programokat a november utolsó hétvégéjén tartott Vimensio Mobil Weekenden kell elkészíteni.

A versenyre jelentkezőknek nem szükséges programozói tudással rendelkezniük, elég ha egy jó ötletet magukkal visznek a hétvégi virtuális valóság fejlesztői eseményre. Az eseményen a Leonar3Do-technológiát használó Vimensio oktatási szoftvert használhatják majd a pályázók. Ezt a szoftvert a cég közleménye szerint úgy fejlesztették ki, hogy többéves programozói tapasztalat és tudás nélkül is bárki képes vele tanulni, tervezni, vagy akár oktatási tartalmakat is létrehozni.

Programozókat és marketingeseket is várnak

A pályamunkaként az egyetemeken és főiskolákon demonstrációs céllal használható programokat várnak a szervezők. A történelemtanítás során felhasználható, történelmi csatákat rekonstruáló háromdimenziós programot vagy a sportolók mozgását bemutató fizikai szimulációkat hozta példának a Leonar3Do közleménye. A pályázatra elsősorban felsőoktatási intézmények hallgatóit várják, akiknek a megmérettetés során lehetőségük nyílik arra, hogy ötleteiket beépíthessék a 2013 januárjában forgalomba kerülő szoftver fejlesztésébe.

Az eseményen szakavatott mentorok segítik a versenyzőket az alkotásban, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A nyertes csapat 500 ezer forintot kap, a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzők pedig számos különdíjat nyerhetnek. A világmegváltó ötlettel nem rendelkező versenyzőket egy-egy ötletgazda mellé osztják be segíteni, így az is nyerhet, aki ötlet nélkül érkezik.