Norton szoftverekbe jutott be az Anonymous

Vágólapra másolva!
A biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec cég beismerte, hogy a hacktivista csoport a cég több szoftverének, többek közt a Norton biztonsági alkalmazásoknak és a PCAnywhere nevű, a gépek távoli elérését biztosító program korábbi verziójának forráskódját is ellopta. Ez utóbbi szoftver használatát jelenleg nem is ajánlják a felhasználóknak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai társaság korábban úgy nyilatkozott, hogy csupán régi, vállalati felhasználásra szánt, már nem is támogatott vírusvédelmi szoftverek forráskódját lopták el tőle, de a héten beismerte, hogy ennél többről van szó.

Az Ars Technica amerikai technológiai lapnak a Symantec most beismerte, hogy az Anonymous hackercsoport a cég több szoftverét is ellopta. Mint a cég bejelentette, hogy a programok működési elvének megismerését lehetővé tevő szoftverkódot még 2006-ban tulajdonították el a cégtől, de a lopás ténye csak ezen a héten vált ismertté, amikor az Anonymous bejelentette, hogy nyilvánosságra fogja hozni azt.

A Symantec közlése szerint a Norton vírusirtót vagy személyi tűzfalat használók nincsenek veszélyben, mert ezeknek a biztonsági szoftverek alapjai már olyan jelentős mértékben megváltoztak, hogy a régi verziók működésének ismerete már nem jelent ezekre nézve fenyegetést. Nem ez a helyzet ugyanakkor a PCAnywhere nevű szoftverrel, amely számítógépek biztonságos távoli vezérlését teszi lehetővé. A cég utólagos javítások segítségével kívánja javítani a szoftver biztonsági kockázatait, de a frissített verzió kiadásáig nem ajánlja annak használatát - írja az Ars Technica.