Vágólapra másolva!
A Microsoft Surface biztosan nem lesz a Google Nexus 7 riválisa, a szoftveróriás vezetője egy interjúban utalt rá, hogy saját táblagépük a drágább kategóriában versenyez majd.
Vágólapra másolva!

Surface márkanéven a Microsoft két táblagépet is piacra fog dobni, ezek egyike egy otthoni felhasználóknak szánt olcsó modell, a másik egy drága, üzleti felhasználóknak szánt modell, ami gyakorlatilag ki tud váltani egy notebookot is. A tabletek árát a Microsoft még nem hozta nyilvánosságra, de Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója a Seattle Times amerikai lapnak adott interjújában már utalt arra, hogy várhatóan mennyit kell majd fizetni az új gépekért.

Ballmer nyilatkozata szerint a Surface táblagépek ára nettó háromszáz dollár (~65 ezer forint) és hét-nyolcszáz-dollár (~150-170 ezer forint) körül várható. Az olcsóbbik Surface táblagép október végén, néhány nappal a Windows 8 premierjét követően kerül a boltokba.

Forrás: Microsoft

Bár Ballmer konkrét árat nem közölt, nyilatkozatai alapján a Windows 8-as táblagépek többe fognak kerülni a Google kétszáz dolláros Nexus 7 táblagépénél. A Microsoft vezetője szerint az emberek a felszereltségtől függően négyszáz-nyolcszáz dollárba kerülő iPadet sem tartják kimondottan drága eszköznek. Kompromisszumoktól mentes megoldást azonban csak egy ilyen kategóriájú eszköz kínál, az olcsóbb és kisebb modellek használata megalkuvásokat igényel. Ballmer nem tartja valószínűnek, hogy valaki mondjuk egy kétszáz dolláros táblagépen álljon neki mondjuk házi feladatot írni, ugyanakkor cikkeket olvasni, videókat nézni tökéletesen lehet ezeken is.