Androidos appok is futhatnak az új Windowson

Vágólapra másolva!
Az AMD lapkagyártó cég egyes új chipjei lehetővé teszik majd a felhasználóknak, hogy az október végén debütáló Windows 8 rendszeren Google Androidra írt applikációkat futtassanak.
Vágólapra másolva!

Ezt az AMD és a Bluestacks cégek által kifejlesztett AppZone nevű alkalmazás teszi lehetővé, amely tulajdonképpen egy androidos applikációkat futtató emulátor.

Az androidos alkalmazásokat futtató megoldás csak az AMD által gyártott számítógépekhez lesz elérhető - írja a BBC. A megoldás azért lehet hasznos a felhasználók számára, mert a néhány hét múlva debütáló új Windows 8 és Windows RT szoftverekhez egyelőre csak néhány ezer applikáció érhető el, míg az androidos kínálat több százezresre tehető.

Az AMD saját fejlesztőivel úgy optimalizáltatta az AppZone szoftvert, hogy az eredetileg kis képernyőre készített androidos alkalmazásokat nagyobb monitorokon is élvezhető minőségben lehessen futtatni. A chipgyártó és a Bluestacks között létrejött megállapodás révén az androidos emulátor minden AMD-alapú számítógépen alapból megtalálható lesz.