Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Samsung is okosórát fejleszt

Vágólapra másolva!
Az Apple mellett a Samsung is okostelefonnal kommunikáló órával akar piacra dobni, ismét menő lesz a karóra.
Vágólapra másolva!

Nem okozott túl nagy meglepetést a Samsung elnökhelyettesének nyilatkozata, amely szerint cége okosóra bemutatását tervezi. Lee Young Hee a Bloombergnek adott interjújában úgy nyilatkozott, a dél-koreai óriás már egy ideje dolgozik a terméken, amiről számos pletyka kering a neten, többek között, hogy a neve Galaxy Altius lesz.

Pebble, a közönségkedvenc Forrás: Pebble


Az interjúból egyéb részletek nem derültek ki, így csupán annyi tudható ami már eddig is nyilvánvaló volt, a Samsung igyekszik meghódítani az új piacokat is, akárcsak versenytársai. Az Apple sem szeretne kimaradni a dologból, a beszámolók szerint cupertinóban szintén egy okosórán dolgoznak. Az amerikaiak viszonylag későn reagálnak a piaci igényekre, különösen az után, hogy előző generációs iPod Nanójukat sokan használták órának és ahelyett, hogy ezen a vonalon folytatták volna a fejlesztést, tavaly egy nagyobb érintőképernyős mp3 lejátszót mutattak be.

A nagyvállalatok közül sokan kísérleteznek hasonló termékkel, például a Sony is fejlesztett már órát, de a Casio is beszállt a harcba híres G-Shock óráinak okosításával, amely koncepciójában teljesen eltér versenytáraitól. A nagyok mellett számos kis cég is megjelent a piacon, közülük a legismertebb a Kickstarteren rekordokat döntőPebble. Jelenleg úgy tűnik a kis cégek gyorsabban reagáltak a piaci igényekre mint az óriásvállalatok, utóbbiak azonban erejüknél fogva még behozhatják a lemaradást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről