Vágólapra másolva!
Magyarország egyik részén már július végén, az ország másik felében október végén kapcsolják le az antennával fogható analóg műsorok sugárzását: ezt követően csak  a földi sugárzású digitális adásokat lehet majd nézni.
Vágólapra másolva!

Az átállás a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) statisztikái szerint félmillió háztartást érint, ennyi otthonban nézik jelenleg tető-, vagy szobaantennával az M1, az RTL Klub és a TV2 adását.

A régi tévéhez beltéri egység kell majd

Az átállást követően jobb minőségben lehet majd nézni a műsorokat, az ingyenes kínálat pedig az M2, a Duna, a Duna World és a Euronews csatornákat is tartalmazza. A MinDig TV névre keresztelt szolgáltatást ugyancsak antennával lehet fogni, de vételéhez régi készülékek esetében a digitális adás konverzióját elvégző, nagyjából öt-tízezer forintos beltéri egységre van szükség. Ezekből a készülékből a rászorult családoknak ingyenesen is juttatni fognak. Az utóbbi években vásárolt lapos képernyős készülékek mindegyike támogatja a digitális adásokat, ezekhez csak antennát kell kapcsolni. A kábeltévét, IPTV-t vagy parabolaantennás tévészolgáltatásokat használókat az átállás nem érinti.

Forrás: NMHH
A drapp területeken július végétől, a barna térségekben október végétől szűnik meg az analóg műsorszórás

Az NMHH térképet is kiadott a digitális átállás két üteméről, amely szerint az ország dél-keleti és nyugati részén már július 31-én lekapcsolják az analóg műsorsugárzást, a keleti és dél-nyugati térségekben, illetve Közép-Magyarországon október utolsó napján áll le az analóg sugárzás. Az analógról digitális szolgáltatásra való átállás révén olyan rádiófrekvenciák is felszabadulnak, amelyeket mobilinternetes szolgáltatások működtetésére lehet majd használni, amely várhatóan ezek árcsökkenését, és jobb lefedettségét fogja eredményezni.