Okoskarórát fejleszt a Google is

Vágólapra másolva!
 Az Apple és a Samsung mellett a Google mérnökei is intelligens karóra fejlesztésén dolgoznak a legfrissebb sajtóértesülések szerint.
Vágólapra másolva!

A The Financial Times üzleti lap úgy tudja, hogy a keresőcég munkatársai a cég Android szoftverét futtató készüléken dolgoznak. A Glass nevű kamerával, és szem elé helyezett miniképernyővel szerelt high-tech szemüveggel ellentétben ezen az eszközön ráadásul nem is a céb X nevű, titkos laboratóriumának munkatársai, hanem az androidos csapat munkatársai dolgoznak. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az androidos karóra még a közeli jövőben a boltokba kerülhet.

A hivatalosan nem megerősített hírek szerint az Apple is hasonló, okostelefonnal kommunikáló karórát fejleszt, míg a Samsung a napokban már hivatalosan is bejelentette, hogy ilyen eszköz piacra dobását tervezi.

Az okostelefonnal kommunikáló karórák nem számítanak újdonságnak például a Sony és a Casio is fejlesztett ilyeneket, de a legismertebbnek a Kickstarter ötletportálon tőkét gyűjtő Pebble számít, amely kisfogyasztású e-tinta képernyőjével tűnik ki a mezőnyből.

A Pebble okosóra e-tinta képernyővel Forrás: Pebble