A brit filmakadémia videojátékokat díjazott

Vágólapra másolva!
Idén is kiosztotta a legjobb videojátékoknak járó díjakat a BAFTA zsűrije. A legművészibb játék a kizárólag Playstation 3-ra megjelent Journey lett, az év játékával viszont minden platformon lehet játszani.
Vágólapra másolva!

2007 óta már nem csupán filmek és televíziós produkciók kaphatnak elismerést a British Academy of Film and Television Arts díjkiosztóján, hanem a videójátékok is. A szervezet zsűrije több kategóriában hirdet győzteseket a népszerűség és a művészi érték figyelembevételével. A 2013-as év legjobb játéka a brit filmkritikusok szerint a Dishonored, amelyben egy fiktív járványsúlytotta városban kell egy különleges képességekkel rendelkező harcossal igazságot szolgáltatnia a játékosnak.




A művészi szempontból legtöbbet díjazott játék a Journey lett, amelyben egy sivatagban kell ügyességi és logikai feladatokat megoldania a játékosnak, akinek lehetősége van online másokkal is találkozni, akikkel csupán hangok segítségével kommunikálhat. A független fejlesztők által készített játék kizárólag Playstation 3-ra jelent meg, óriási sikert érve el, 2012 egyik legnagyobb meglepetéseként.

A további díjazottak között van az azonos című tévésorozatra alapuló The Walking Dead, amely azzal vívta ki az elismerést, hogy a játékos által hozott döntések jelentősen befolyásolják a történetet és a nem játékos karakterek sorsát. Innovációs díjat kapott az Unfinished Swan, amelyben a játékosnak egy teljesen üres játékteret kell felfedeznie festékpacákkal megfestve azt.