A Kuruc.info ismét a Facebookon

Vágólapra másolva!
Új rajongói oldalt hozott létre a Kuruc.info nem sokkal az után, hogy a közösségi oldal a gyűlöletkeltő bejegyzések miatt törölte.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal az után, hogy civil szervezetek panasza nyomán a Facebook törölte, a Kuruc.info ismét megjelent a közösségi oldalon. A korábbi oldalnak 72 ezer követője volt, az új oldal indulása után mintegy tíz órával majdnem háromezernél tart a Kuruc.infót követők száma.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Mazsihisz és több más zsidó szervezet által életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az amerikai illetőségű Rágalmazásellenes Liga hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebookhoz. Ebben több tucat, egyértelműen uszító és gyűlöletkeltő bejegyzésre hívták fel a figyelmet, olyan írásokra, amelyekkel nemcsak az európai emberi normákat, hanem a Facebook használati feltételeit is megsértették a rajongói oldal működtetői - olvasható az alapítvány közleményében. A Facebook végül a panaszok nyomán törölte a rajongói oldalt. A szélsőséges portál továbbra is elérhető, mivel nem magyar, hanem egy amerikai szolgáltató szerverein tárolják a tartalmait.