Decemberben érkezik a szuperkonzol

Retron5 csomesz
Vágólapra másolva!
Nem csak a legújabb Xbox és Playstation miatt várhatják a játékőrültek a karácsonyi időszakot. Egy kiegészítőgyártó bejelentette, hogy négy retrógépet egyesítő szuperkonzolt dob piacra karácsony előtt.
Vágólapra másolva!

Egy csomagban is meg lehet vásárolni egy rakás retrókonzolt december elejétől. Az utángyártott kontrollereket és egyéb játékkiegészítőket gyártó Hyperkin nevű cég olyan gépet ad ki, ami egyaránt képes futtatni a Super Nintendo és a Sega Megadrive játékokat is. A Retron 5 nevű gép amerikai ára 99 dollár (körülbelül 22 ezer forint) lesz, ami nagyon jutányos ahhoz képest, hogy a régi játékgépek jellemzően 10-15 ezer forintba kerülnek.

Nem a szépsége fogja eladni a retrókonzolt Forrás: Facebook/Hyperkin

A Retron 5 öt géptípust fog egyesíteni. Képes lesz elindítani a Gameboy játékokat. Nem csak az első játékgépre kiadottakat, de még a 2001-ben piacra dobott Gameboy Advance géphez készülteket is. A marokkonzol mellett az összes klaszikus Nintendo gép játékaival is boldogul a gép. A Nintendo egykori nagy riválisnak számító Sega Megadrive kazettáit is el tudja indítani, így aki megunta a Mariót, játszhat vele Sonicot. A géphez készül saját kontroller, hogy azok is tudják használni, akiknek már csak a kazetták maradtak meg a gyerekkori játékaikból. A kütyü oldalán azonban lesz csatlakozó a régi irányítókhoz is.

A gépnek csupán egy hátránya van: attól, hogy a játékok elindítását lehetővé tevő konzolt viszonylag olcsón be lehet szerezni, a játékok nem lesznek olcsóbbak. Egy olyan klasszikusért, mint a Zelda 2-3 ezer forintot is elkérnek. A kevéssé ismert játékokat pedig 1-2 ezer forintért lehet beszerezni a használtpiacon.