Behemót tabletként kezdte az iPhone

korai iphone proto
Vágólapra másolva!
Az Apple okostelefonja korai fejlesztési állapotában egy hatalmas képernyővel, és csatlakozók garmadájával felszerelt monstrum volt, derül ki az egyik fejlesztői prototípusról közölt képekből.
Vágólapra másolva!

A felvételeket az Apple egyik korábbi munkatársa juttatta el az Ars Technica című amerikai technológiai hírportálnak. A portálon publikált fotók alapján az iPhone 2005-ös, korai prototípusa gyakorlatilag egy nagyon vastag táblagép volt.

Ez a készülék még az első iPhone megjelenése előtt két évvel korábbi állapotot tükröz, így nem csoda, hogy kijelzője még inkább egy kilenccolos táblagéphez állt közelebb 12,7 x 17,8 centiméteres méreteivel.

A korai prototípuson még a számítógépes Mac OS X operációs rendszerhez közelebb álló szoftver futott a jelenlegi iOS helyett, az eszköz alaplapján pedig a későbbi végtermékben alkalmazott lapkák elődei, kisebb teljesítményű változatai találhatók meg. A portál cikke szerint a prototípus az iPhone kezelőfelületének teszteléséhez és fejlesztéséhez használták, alján pedig egy sor számítógépes csatlakozó is helyet kapott.

Forrás: Ars Technica
Az Ars Technica által közölt fotó, több képet a portálon láthat a korai iPhone-ról