Egy netkávézóban él a játékfüggő

Vágólapra másolva!
Hat éve él egy internetkávézóban egy játékfüggő férfi Kínában. A fiatalember nem fenyegeti az éhenhalás veszélye, a játékban megszerzett tárgyait eladva elég jövedelemre tesz szert, hogy egyáltalán ne kelljen dolgoznia.
Vágólapra másolva!

Csak enni és zuhanyozni áll fel a számítógépe elől Li Meng, Kínai egyik leghíresebb játékfüggője. A fiatalemberre a Xinhua hírügynökség hívta fel a figyelmet, miután kiderült, hogy Meng már több mint hat éve egy internetkávézóban él. A különösen kitartó videojátékmániás férfit a jilini egyetem szociológus professzora próbálta meg kikérdezni, ám Meng nem bonyolódott vele beszélgetésbe, inkább folytatta a játékot.

Forrás: Tom Thai (Flickr CC-BY)
Reggel fél kilenc egy kínai internetkávézóban (képünk illusztráció)

Meng általában nem kommunikál a körülötte lévőkkel, ám a kávézó tulajdonosa szerint nem sok vizet zavar, észre sem lehet venni, hogy ott van. A hat éve tartó játék mellett nem sok mindenre volt ideje Mengnek. A Xinhua szerint szemmel láthatólag nem járt fodrásznál.

Ugyanakkor a videojátékozás el is tartja a. Havi 2000 jüant, vagyis közel nyolcvanezer forintnak megfelelő összeget is megkereshet a játékban szerzett különleges tárgyainak eladásával. Az internetkávézó havidíja 500 jüan, így marad még pénze gyorsétkezdére is. A kávézó tulajdonosa szerint Meng jövedelme nagyobb is lehet annál, amit bevallott a nála érdeklődő tudósoknak. A kávézó személyzete már bútordarabként kezeli. Azon csodálkoznak, hogy a kínai újévre se ment haza a családjához, de kérdezősködés helyett inkább megajándékozták egy ebéddel.