Atomokból rakták össze a világ legkisebb méretű rajzfilmjét. A világ legkisebb mozija a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A fiú és az atomja címmel készített animációs filmet az IBM kutatási részlege. A mese különlegessége, hogy a fiú figurája körülbelül ötven atomból áll, a labdát pedig egy atom jelképezi. A parányi figura labdázik és trambulinon ugrál az alig egyperces filmben.A filmet stop motion technológiával készítették, azaz mind a kétszázötven képkockát egyesével fotóztak le, és később állították össze a képekből a filmet. Az atomokat egy pásztázó alagútmikroszkóp segítségével terelték a képnek arra a pontjára, ahol lenniük kellett.

Az atomokat igazgató műszer -268 Celsius-fokos hőmérsékleten működött. A speciális mikroszkóp egy szuperhegyes tűvel volt felszerelve, amely egy nanométeres távolságról képes volt magához vonzani az atomokat és molekulákat. A rajzfilm készítéséről szóló filmben azt is meg lehet tekinteni, hogy milyen laboratóriumban dolgoztak az atomfiú meséit megrajzolók.

Az IBM kutatói nem csak játszanak az atomokkal. A jelenlegi mágneses adattárolók lekicsinyítésében játszhat fontos szerepet az a technológia, amely az egyes atomok mágnesességével dolgozik.