Csúcskütyüit veti be karácsonyra a Samsung

Samsung: Holiday Dreams
Vágólapra másolva!
A Samsung karácsonyi reklámfilmje messze kiugrik a többi közül: készítése során összes csúcskütyüjét felhasználta a techóriás.
Vágólapra másolva!

A Samsung karácsonyi reklámfilmjében egy kislány álmait követhetjük végig: ahogy ágyából indulva a cicájával kalandozik az univerzumban, kalózhajóra csöppen vagy éppen furafejű állatokkal vacsorázik, míg végül visszahull ágyába és alszik tovább.

Nem is ezért olyan érdekes amúgy a spot, hanem ahogy készült: a dél-koreai cég és reklámügynöksége a Samsung összes csúcskütyüjét felhasználta. Tabletről okostelefonokra, majd nagyképátlójú, 65 colos ívelt tévére ugrálunk át, a szánhúzó kutyák 2 colos okosórán jelennek meg, míg a szán már egy mobil.

Összesen 74 készüléket szinkronizáltak a forgatás kedvéért. Egy külön programot írt a cég a kütyük összehangolásához, sőt, a kamera időzítését és mozgását is ez az alkalmazás koordinálta. Így több órás felkészülés után a csapatnak nem volt más dolga, mint megnyomni a start gombot, és nézni, ahogy valós időben elkészül a reklám. Az installációt egy profi kamerával rögzítették, így készült el a végleges animáció.

A filmet a YouTube videomegosztón több mint 5 millióan tekintették meg december 13-i feltöltése óta.