Korlátlan zenét ad díjcsomagjaihoz a Telekom

Vágólapra másolva!
A Spotify zeneszolgáltató prémium szolgáltatása jár a cég új mobilcsomagjaihoz.
Vágólapra másolva!

A Telekom szerdán jelentette be legújabb mobil díjcsomagjait, amelyek árában az átalánydíjas Spotify zeneszolgáltatás prémium szolgáltatásának használata is benne foglaltatik. A magyar felhasználók számára tavaly év vége óta elérhető, húszmillio dalt tartalmazó szolgáltatás ingyen is használható, de a dalok offline hallgatásához, a legjobb minőség eléréséhez, illetve a reklámmentességhez a prémium csomagra van szükség, amire egyébként 5 euróért (~1500 forint) lehet előfizetni.

Csomagban adják az átalánydíjas zenét

A Telekomnál a Music XS, S és M díjcsomagok tartalmazzák a Spotify fizetős szolgáltatását. A négyezer forintos XS csomag két gigabájt, a Spotify szolgáltatás használatára fordítható adatforgalmat, ezen felül 500 megabájt normál mobilinternetet is tartalmaz.

A Music S csomag 9390 forintba kerül, 4G-s átvitelre is használható, a két gigabájt Spotify-forgalom mellett egy gigabájtos belföldi internetes adatforgalmat tartalmaz. Ehhez a csomaghoz azonban már korlátlan, telekomos hálózaton belüli beszélgetés és SMS-ezés is jár. A Music M csomagért 16690 forintot kérnek el: ez korlátlan mobilinternetes Spotify-hallgatást biztosít, korlátlanul lehet vele telefonálni és SMS-ezni belföldön alapdíjas irányokba, internetből pedig 1 gigabájtot tartalmaz.

A Music nevű opcióval más díjcsomagokhoz is kérhető a Spotify-előfizetés a Telekomnál 1590 forintért. Ez annyiban nyújt többet a Spotify saját árainál, hogy 500 megabájt, csak a zeneszolgáltatás használatára fordítható adatforgalmat is tartalmaz.

A rivális a Deezert árulja

A Telekom mellett a Telenor kínál még átalánydíjas zeneszolgáltatást a hazai szolgáltatók közül: az utóbbi cég a Deezer prémium szolgáltatásait kínálja (külön rendelhető módon) saját díjcsomagjaihoz 1390 forintért, ez azonban nem tartalmaz külön zenehallgatásra vonatkozó adatforgalmat. A Telenornál Smarttarifa néven érhetők el azok a mobiltelefonos díjcsomagok, amelyekhez a Deezer is jár. Ezekből összesen hatféle létezik, a legolcsóbb 2790 forintba kerül, a középkategóriás 7790 forintba, a legdrágábbért pedig 21990 forintot kérnek. A Telenor nem kínál külön a Deezer használatára elkülönített forgalmat, csak általános használatú mobilinternetet. A legolcsóbb csomaghoz 500 megabájt, a nagyobbakhoz 1, 2, 3, 4, és 6 gigabájt internetes forgalom tartozik. A Smarttarifákhoz eltérő időtartamú (havi 50-1000 perc) belföldi beszélgetés is jár, amelyben azonban elkülönítik a hálózaton belüli, és a kívüli hívásokat.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.