Saját magát takarítja egy új laptop

Acer laptop
Vágólapra másolva!
Minden indításkor kitakarítja a port a processzorhűtőből. Legalábbis a gyártó szerint.
Vágólapra másolva!

A héten mutatta be legújabb gamer laptopjait az Acer: a tajvani gyártó Aspire V Nitro sorozatú gépeibe speciális öntakarító funkció is kerül.

Szívás helyett fúj

Ez lényegében nem tesz mást, mint a beépített nagy teljesítményű Intel Core processzorokat hűtő ventilátort bekapcsoláskor egy rövid ideig az eredetivel ellentétes irányban forgatja. A gyártó által korábban kiadott animáció szerint így a porszemek és más szennyeződéseket kifújja a szellőző rácsán.

Így takarítja magát a laptop

Egy kis nyomozás után kiderül, hogy nem csak az új sorozat 17 colos, izmos hardverrel szerelt gépekbe kerül először a megoldás, már korábbi típusokba is beépítették azt. Az új V Nitro modellekből egy Black Edition nevű drágább típus is készül, ez extra teljesítményre kapcsolható, bár ilyen esetben a hűtés is extra fordulatszámon, tehát valószínűleg elég hangosan működik. A tisztítófunkció egyébként hasznos is lehet, mivel a laptopok leggyakoribb hibáját az elkoszolódó hűtés okozza. Ha ez nem képes rendesen működni, a gép túlmelegedhet, ami miatt váratlanul lekapcsolja magát: ezért érdemes egy-két évente kitisztíttatni a notebookok belsejét.

Játékra tervezték

Az új Acer laptopokat erős Nvidia GTX860M grafikus gyorsítóval lehet megvenni, jó minőségű, full-HD-s képernyőik vannak, és beépített hangszóróik is prémium hangzást biztosítanak. Borításuk strapabíró fémből készül, a billentyűk pedig piros fénnyel világítanak.

Acer laptop Forrás: Microsoft