A legújabb mozifilmeket potom összegekért vehetjük meg a Google Play áruházában. Érdemes sietni, már folyik a hiba javítása!

November eleje óta lehet filmeket vásárolni és kölcsönözni a Google Play online boltjából. A cég egyre több filmet tesz elérhetővé, egyre több új és népszerű alkotás kerül be a kínálatba.

A kapkodás hevében azonban sikerült úgy feltölteni a filmeket, hogy azoknak az ára maradt, csak a valutát változtatták át forintra. Így a korábban 10-30 euróért vagy hasonló mennyiségű dollárért - tehát több ezer forintért - kapható filmek a magyarok számára 10-30 forintos árral jelentek meg a Google Play boltban.

Hibás árak a Google PlayenForrás: Origo

Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmet, de saját teszteink is azt igazolták, valóban rossz árak szerepelnek az áruházban. Az olcsó filmeket itt érdemes keresni: néhány vásárlás után kollégánknak már elutasították a további filmek megvételét az egyébként helyesen megadott bankkártyával. Mint a banktól megtudtuk, , erre azért került sor, mert az adott kártyához tartozó vásárlási tranzakciók limitjét kimerítette a sorozatos filmvásárlással: a Google Play ugyanis filmenként vonta le a néhány tíz forintot, nem pedig összesítve - hasonló biztonsági korlátozás másoknál is okozhat problémákat.
 

A főoldalon már helyes áron vannak a filmekForrás: Origo

A hiba kijavításán valószínűleg dolgoznak: a főoldalon már főleg rendes áron kaphatóak a filmek, de egyes almenükben, mint a legnépszerűbb kategóriában még mindig meg lehet venni a Demónát 11,99 forintért, a kölcsönzés pedig ennél is kevesebb: 3,99 forint.

A Demónát 4 forintért kölcsönözhettük kiForrás: Origo

Az első hatvan legnépszerűbb film tartozik az olcsóak közé: azt nem tudni, hogy azért lettek népszerűek, mert a hiba miatt mindenki elkezdte megvenni őket, vagy pedig a Google akciójáról van szó, melynek során az appot próbálják népszerűsíteni.

Az első hatvan film jelenleg a legolcsóbbForrás: Origo