Áprilisig kell várni az Apple Watchra

Az Apple Watch egyik prototípusa a szeptemberi bemutatón
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: An attendee inspects the new Apple Watch during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Apple okosóráját márciusra várták az elemzők, egy kicsit késik.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple Watchot még tavaly szeptemberben bemutatta a vállalat, az okosóráról csak annyit közölt, hogy valamikor az idei év elején kerül majd a boltokba.

Csak áprilisban érkezik

A legtöbb elemző és szakértő korábban márciusi premiert jósolt az Apple Watchnak, most azonban biztossá vált, hogy az eszköz csak áprilisban kerül a boltokba.

Forrás: Apple



Ezt ugyanis maga Tim Cook, a cég elnök-vezérigazgatója jelentette be az Apple éves eredményeinek ismertetésekor. Cook szerint az óra fejlesztésével és gyártásával kapcsolatban minden az eredeti ütemtervek szerint halad.

Harmincnégy változatban érkezik

Az Apple Watch összesen 34 különféle modellként lesz megvásárolható, ezek eltérő méretű (38 és 42 milliméter magas ) érintőképernyővel és szíjjal vannak felszerelve, illetve létezik hétköznapi, sport-, és luxusváltozat is.

Az Apple Watch egyik prototípusa a szeptemberi bemutatón Forrás: AFP/Justin Sullivan



Mindegyik modell oldalán megtalálható egy benyomható tekerőgomb, ami a zoomolást vagy a menük görgetését segíti. Az összes modell hátlapján pulzusmérő van, töltésük pedig vezeték nélkül, indukciós töltővel lesz végezhető. Az óra támogatja az Apple Pay nevű vezeték nélküli fizetési megoldást is, és iPhone 5 vagy újabb Apple-mobilokkal kompatibilis.

Nem filléres játékszer

A készülék legolcsóbb példánya is nettó 350 dollárba kerül majd, ami nagyjából nettó százezer forintot jelent, ami egy jobban felszerelt iPad 2 táblagép ára. Az Apple Watch magyar árai még nem ismertek, de a cég korábbi árazási politikája alapján legalább 130-140 ezer forintos bruttó árra lehet számítani.

Nem ismert még minden tulajdonsága sem az Apple Watchnak, de a nemrég kiszivárgott információk szerint üzemideje nem lesz kiemelkedő. Intenzív igénybevétel mellett az eszköz két-három óra alatt lemerül majd, de átlagos használat mellett is fel kell tölteni 19 óránként.

Az iPhone jól fogy, az iPad nem

A vállalat a karácsonyi szezont is magában foglaló üzleti negyedévében rekordszámú, 74,5 millió darab iPhone-t adott el, ami az előző üzleti év azonos időszakában elért 51 millió darabos eladásokat jelentősen felülmúlja. Egyre kevésbé fogy viszont az iPad táblagép: ebből tavaly a három hónap alatt 26 millió darabot adott el az Apple, az idéen viszont csak 21,4 millió darab kelt el különböző modelleiből.