Három napnyi videojáték lett a veszte

tajvan internetkávézó gamer játék videojáték
Órákon át játszanak az internetkávézókban
Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy férfit egy tajvani internetkávzóban: órákon át észre sem vették, hogy meghalt.
Vágólapra másolva!

A 32 éves Hszie három napon keresztül megállás nélkül videojátékozott Tajvan második legnagyobb városában, egy internetkávézóban. A férfi január 6-án érkezett, majd január 8-án helyi idő szerint reggel 10 órakor fedezte fel a kávézó egyik munkatársa, hogy holtan fekszik a billentyűzeten. Azonnal hívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség szóvivője elmondta, amikor a helyszínelőkkel együtt a helyszínre értek, a gamerek úgy játszottak a kávézóban, mintha mi sem történt volna. Nem tudni mikor lett rosszul, de az biztos, hogy órák óta holtan fekhetett a szobában, és tudomást sem vettek róla.

Gyakran eltűnt napokra

Mint a kórboncnok megállapította, a férfinél keringési zavar lépett fel az alacsony hőmérséklet és a kimerültség nyomán, halálát szívleállás okozta. A biztonsági kamerák felvételén jól látszik, ahogy egyszer csak arccal előrebukik a billentyűzetre, majd úgy marad.

Órákon át játszanak az internetkávézókban Forrás: AFP/Sam Yeh

Mint a kávézó munkatársai elmondták, Hszie gyakran játszott náluk órákig, ha elfáradt, ráaludt a gépre, majd folytatta, ezért nem gyanakodtak. A 32 éves férfi családja is közölte, Hszie hosszú ideje nem kapott munkát, rengeteg időt töltött internetkávézókban, néha 2-3 napra is eltűnt.

Idén másodjára

Bár még csak január van, Tajvanban ez volt a második haláleset: elsején egy 38 éves férfit találtak holtan egy tajpeji internetkávézóban, miután öt napig megállás nélkül videojátékozott. Két éve is történt hasonló: akkor tíz órán keresztül nem tűnt fel senkinek, hogy az egyik gamer meghalt.