Az iPhone-okat is feltörte volna a CIA

citizenfor snowden kémbotrány
Edward Snowden kereste fel az amerikai rendezőnőt
Vágólapra másolva!
Az Apple iPhone okostelefonokon és az iPad táblagépeken használt titkosítás feltörésén dolgoztak az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséghez köthető kutatók - állította kedden Edward Snowden informatikustól származó titkos dokumentumokra hivatkozva a The Intercept című portál.
Vágólapra másolva!

A The Intercept cikke szerint a CIA az Apple eszközein az adatok és a kommunikáció titkosítására használt biztonsági kulcsokat próbálta feltörni, és megpróbált hozzáférést nyerni a hardvereszközök gyári meghajtó programjához, a firmware-hez. A jelentés szerint az erre irányuló program 2006-ban, már az első iPhone piacra dobása előtt megkezdődött, és legalább 2013-ig tartott.

Edward Snowden szerint a CIA az Iphone és az Ipad titkosításának feltörésén is dolgozott Forrás: citizenfourfilm.com

A jelentésből az nem derül ki, hogy végül is sikerült-e feltörnie a CIA-nek az Apple eszközeit.

A The Intercept cikke egy 2012-es titkos CIA-konferenciáról származó dokumentumokon alapul.

Az Androidok is veszélyben

A portál szerint az Apple titkosításának feltörésére irányuló törekvések egy nagyobb, titkos program részei, amelynen belül az amerikai és a brit hírszerzés "a hazai és külföldi, titkosítással ellátott kommunikációs termékek" feltörésére törekszik, és az Apple mellett a Google Android nevű mobil operációs rendszerét is érinti.

Az Apple és a Google tavaly ősszel közölték, hogy továbbfejlesztették mobil operációs rendszereik titkosítását. A változtatásoknak köszönhetően már maguk a cégek sem tudnak hozzáférni a mobilokon és tableteken tárolt adatokhoz, és ebből fakadóan a hatóságok felszólítására sem tudják átadni azokat.