Kisebb akkumulátort kap az iPhone 6S

apple iphone 6s sorban színek
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 9: Members of the media gather around a lineup of the new apple iPhone 6s after an Apple special event at Bill Graham Civic Auditorium September 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. unveiled the latest iterations of its smart phone, the 6S and 6S Plus, an update to its Apple TV set-top box as well as announcing the new iPad Pro. Stephen Lam/ Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az iPhone-ok sosem a hosszú akkumulátoridejükről voltak híresek, és úgy tűnik, az új modell sem változtat a tendencián, ugyanis az elődjénél is kisebb telepet kapott.
Vágólapra másolva!

Egy ideje terjedtek hírek arról, hogy az új iPhone kisebb akkumulátort kap az elődjénél, a tegnapi hivatalos bemutatón viszont nem esett szó a 6S-nek keresztelt készülékbe szerelt telepről.

Egy reklámvideó azonban megerősítette a korábbi információkat.

Jól leolvasható az akkumulátor milliamperóra-értéke Forrás: Origo

A 3D Touch-ot bemutató anyag egyik jelenetében feltűnik az iPhone 6S akkumulátora, mely a felirat szerint 1715 milliamperóras, szemben a tavalyi modell 1810-es értékével.

A prezentáción egyáltalán nem esett szó a készülék használati idejéről, így nehéz megmondani, hogy mennyiben befolyásolja majd az élményt a kisebb akksi. Az iOS 9-es operációs rendszer, valamint az új processzor azonban az Apple állítása szerint jóval takarékosabban bánik az erőforrásokkal.

Az 5,5 colos iPhone 6S Plus telepéről még nem érkeztek hírek.