Siri okosabb lesz, mint valaha

apple siri mi okos
A woman displays "Siri", voice-activated assistant technology, on an Apple iPhone 4S in Taipei on July 30, 2012. Taiwan's National Cheng Kung University has filed a suit against US tech giant Apple, claiming the company's Siri intelligent assistant has infringed on two of its patents. AFP PHOTO / Mandy CHENG
Vágólapra másolva!
Olyan szakembereket keres az Apple, akik az öntanuló szoftverek területére specializálódtak. Összesen 86 állás vár betöltésre.
Vágólapra másolva!

A Google nagyon ráfeküdt az intelligens szoftverek fejlesztésére, és úgy tűnik, az épp nagy bejelentésekre készülő Apple sem akar lemaradni:

a kaliforniai gyártó 86 olyan pozíciót hirdetett meg, amelyek a mesterséges intelligencia területéről szólnak.

Az új munkatársak feladata az lesz, hogy öntanuló algoritmusokat írjanak az Apple programjaihoz. Egy felhasználói viselkedést monitorozó és elemző Siri például sokkal hatékonyabb virtuális asszisztens lehetne a mostani, már így is meggyőzően viselkedő változatnál.

Siri már évek óta velünk van, az Apple azonban intelligensebb szoftvereket akar Forrás: AFP/Mandy Cheng

Nem csak a szoftveres terület bővül az Apple-nél, hanem a kereskedelmi részleg is - ebből a szakértők arra következtetnek, hogy

az intelligens szoftvereket új piacokon is értékesítené a gyártó.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy jelenleg nem ismert azon alkalmazottak száma, akik öntanuló algoritmusokon dolgoznak.

Nem csak a cég bővül

Az Apple folyamatosa hízik, és nem csak munkaerő tekintetében: a cég jövőre szeretné elfoglalni új helyét abban a cupertinói épületben, mely összesen 13 ezer dolgozónak ad majd helyet, és a működéséhez szükséges energiát teljes egészében megújuló forrásokból nyeri. Az építkezés jól halad, nemrég drónnal videózták le.