Ez most a világ legmenőbb dala

ed sheeran spotify népszerű
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 28: Singer Ed Sheeran attends "The Elvis Duran Z100 Morning Show" at Z100 Studio on September 28, 2015 in New York City. Mark Sagliocco/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy brit énekes dala lett a Spotify legnépszerűbb száma. Ed Sheeran Thinking Out Loud című dalát több mint 500 milliószor hallgatták meg.
Vágólapra másolva!

Több mint félmilliárd alkalommal hallgatták meg azt a brit számot, amely így a Spotify nevű zeneszolgáltató elsőszámú slágere lett. A Thinking Out Loud című dalt egy 24 éves énekes, Ed Sheeran jegyzi, aki maga is óriási Spotify-fenomén.

A fiatal előadó teljes repertoárját összesen 2,9 milliárd alkalommal hallgatták meg a Spotify felhasználói.

Sheeran maga is ledöbbent a sikeren. A rekordot „megdöbbentőnek” nevezte, majd megköszönte rajongóinak az eredményt. A szóban forgó balladát egyébként gyakran használják eljegyzések vagy más meghitt események háttérzenéjeként.

A brit zenész 2010-ben, Los Angelesben kezdte karrierjét. Az áttörést az hozta meg számára, hogy Taylor Swift turnéján felvezető művészként lépett fel.

Ezért nagy szó igazán

Bár a Spotify nem egy világszínvonalú rádióállomás, mégis fontos szereplője a szórakoztatóiparnak. A cég jelenleg piacvezető az online streamingszolgáltatást nyújtó vállalkozások között. Ezek révén

korlátlanul lehet hozzáférni zeneszámokhoz az interneten.

Említésre érdemes konkurens még a Google Play Zene és az Apple Music. Ezek a szolgáltatások Magyarországon is működnek.